Home
Producten
Toepassing
Werking slangenpompen
Support/Contact
 
 

Tegendruk / Pulsatie

Tegendruk:

Masterflex slangenpompen zijn goed in staat om te verpompen bij tegendruk of om druk op te bouwen. De maximale werkdruk (continue druk) en de maximale tegendruk (kortstondig) hangt af van het type slangmateriaal, de slangmaat en de gebruikte pompkop. Stugge slangmaterialen zoals Tygon, Norprene, Pharmed en Chem-Durance presteren beter dan Siliconen en C-flex slangmateriaal.

De tegendruk heeft uiteraard invloed op de levensduur van de gebruikte slang. Het is daarom raadzaam een slangmaat te kiezen met een gunstige binnendiameter/wanddikteverhouding. In vele gevallen zal dikwandig Masterflex High-Performance slangmateriaal de voorkeur hebben. De werkdruk en de maximale tegendruk van alle slangmaten staan beschreven in "Slangmaterialen"

Noprene en Pharmed BPT High Pressure slangmateriaal:
In de L/S-serie biedt het Masterflex programma speciale hoge druk slangen. Deze slangen zijn stugger dan normale slangen en kunnen alleen worden toegepast in een Masterflex L/S High-Performance pompkop. Er is High pressure Norprene en High pressure Pharmed BPT slangmateriaal beschikbaar. High pressure Pharmed BPT voldoet aan USP VI en FDA-21 CFR 177.2600

Slangmaat

depiet

[ml/min]

max. tegendruk

continue

max. tegendruk

kortstondig

L/S 14HP 0,3-30 10,2 bar > 10,2 bar
L/S 16HP 0,9-90 6,8 bar 8,5 bar
L/S 15HP 1,7-170 5,5 bar 6,8 bar
L/S 24HP 2,4-240 4,1 bar 5,5 bar

Klik hier voor een volledig overzicht.

Tenslotte zijn Masterflex Sta-Pure en Chem-Sure slangmateriaal in alle beschikbare slangmaten (L/S en I/P) geschikt voor het verpompen van vloeistoffen bij een tegendruk van 4 Bar (continue). Met deze slangen kan dus een hoger debiet bereikt worden dan hierboven beschreven.

Pulsatie:

De vloestofstroom van een slangenpomp kent een pulserend karakter. De puls frequentie en puls amplitude hangt af van de pompsnelheid en de grootte van de gebruikte pompslang. De pulsatie is op verschillende manieren te dempen:

MAsterflex pulsatie demper

 

Met een pulsatiedemper 

 

 

 

 

 

 

puls

 

Met twee Easy Load 2 pompkoppen

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer er twee Easy-Load 2 pompkoppen toegepast worden, verpompen deze altijd uit fase van elkaar. 

Door de uitgaande vloeistofstromen van van twee Easy-Load 2 pompkoppen (op 1 pompaandrijving) met elkaar te combineren tot 1 vloeistofstroom.