Home
Producten
Toepassing
Werking slangenpompen
Support/Contact
 
 

Waarom Masterflex ?

Masterflex biedt een zeer grote keuze uit aandrijvingen, pompkoppen en slangmaterialen. Dit maakt het mogelijk om een pompsysteem samen te stellen dat exact aan uw wensen voldoet. Het grote assortiment aan pompslangen zorgt ervoor dat Masterflex slangenpompsystemen breder toepasbaar zijn dan andere merken slangenpompen.

Waar Masterflex verder gaat......

Masterflex beschikt over pompsystemen waarvan de aandrijving gescheiden is van de bediening. Dit houdt in dat u de pompaandrijving veilig buiten de pompruimte kunt bedienen.

Het Masterflex programma heeft diafragma en piston pompkoppen in haar pakket. Deze speciale pompkoppen zijn rechtstreeks aan te sluiten op een Masterflex aandrijving. Mocht het zo zijn dat een slangenpomp niet geschikt is voor uw toepassing, dan kunt gewoon overschakelen op een geheel ander pomptype!

Masterflex biedt een pompkop voor chemisch resistent PTFE slangmateriaal.

Masterflex Chem-Durance Bio slangmateriaal. Deze innovatieve slangformulering is voorzien van een interne, chemisch bestendige liner (dun laagje fluorelastomeer tegen de binnenwand van de slang) en is daarom geschikt voor het verpompen van sterke zuren en basen, maar is ook geschikt voor het verpompen van een groot aantal oplosmiddelen. Deze pompslang is vaak een zeer goed alternatief voor de veel duurdere Gore Style 400 & 500 slangformuleringen.

9 belangrijkste redenen om voor Masterflex slangenpompen te kiezen

1. Eenvoud
MASTERFLEX pompen zijn eenvoudig te gebruiken. In de meeste gevallen zijn ze binnen enkele minuten te installeren. Verder weinig bewegende delen en zijn ze gemakkelijk te onderhouden.
2. Verpompen zonder contaminatie
Omdat de vloeistof alleen in contact komt met de slang, kan de pomp de vloeistof niet verontreinigen en de vloeistof de pomp niet kan verontreinigen. Als u een andere vloeistof wilt verpompen volstaat het eenvoudig verwisselen van de pompslang.
3. Economisch
Masterflex bieden veel voor het geld en staan er om bekend dat ze vele jaren meegaan.
4. Nauwkeurig
Elk onderdeel van een MASTERFLEX slangenpomp is ontworpen om aan strenge normen te voldoen en worden uitvoerig getest. U bent dus verzekerd van een zeer hoge nauwkeurigheid.
5. Grootste keuze
MASTERFLEX pompen, in combinatie met verwisselbare pompkoppen en slangen, zijn er meer dan 10.000 mogelijke pompcombinaties met een flowrange van microliters tot vele liters per minuut. Onze pompen zijn ontworpen voor een breed scala van omgevingen, van een laboratorium, industrieel proces tot gebruik in veldtoepassingen.
6. Duurzaamheid
Een MASTERFLEX slangen pomp systeem heeft geen direct contact met de te verpompen vloeistof, dus heeft een langere levensduur dan andere pompen.
7. Veelzijdigheid
Een van de grootste voordelen van de variabele snelheid van de pompen is de grote verscheidenheid van toepassingen met slechts één enkele pomp. MASTERFLEX pompen versterken dit voordeel door het aanbieden van veel verschillende pompkoppen voor elk pomp. Door het verwisselen van de onderdelen, optimaliseert u de pomp voor uw nieuwe toepassing.
8. Applicatieondersteuning
Metrohm Belgium biedt u niet alleen technische ondersteuning maar helpt u het maken van een goede keuze. Geheel vrijblijvend geven wij graag bij u ter plaatse een demonstratie. Onze productspecialisten hebben jarenlange ervaring kunnen bovendien gebruik maken van een wereldwijd netwerk.
9. OEM toepassingen
MASTERFLEX pompen zijn ideaal voor een breed scala van “original equipment manufacturing” (OEM)-toepassingen. De pompen worden eventueel van uw logo voorzien en waar nodig aangepast voor uw specifieke toepassing.