Home
Producten
Toepassing
Werking slangenpompen
Support/Contact
 
 

Toepassingen voor Masterflex slangenpompen

Verpompen van agressieve vloeistoffen
Bepalend voor de keuze van de juiste pompslang is de samenstelling van de vloeistof. Corrosieve, abrasieve en visceuze vloeistoffen vereisen vaak een speciale pompslang. Voor vloeistoffen zoals zuren en basen, verfstoffen zoals inkten coatings, maar ook lijm en organische vloeistoffen zijn speciale slangformuleringen nodig. De chemische resistentielijst is hierbij een onmisbaar hulpmiddel.
Klik hier voor een overzicht

Nauwkeurig vloeistof doseren / afvullen
Het Masterflex programma biedt in de L/S, I/P en B/T-serie elf digitale slangenpompsystemen waarmee nauwkeurig gedoseerd kan worden.
Klik hier voor een overzicht.

Doseren van viskeuze vloeistoffen:
Het kan voorkomen dat de viscositeit van een vloeistof tijdens het doseren langzaam verandert. Hierdoor zal het gedoseerde volume toe of afnemen. Het Masterflex Digi-Staltic slangenpompsysteem maakt het in combinatie met een balans mogelijk om dit probleem te omzeilen.
Klik hier voor meer informatie.

Monsters automatisch verdunnen op basis van gewicht:
Masterflex L/S Computer Compatible digitale aandrijvingen kunnnen in combinatie met het software pakket "Masterflex Linkable Instrument Software" verdunnen op basis van gewicht. Hierbij wordt er een monster ingewogen op een balans waarna er in de ingestelde verhouding, de juiste hoeveelheid vloeistof bij het monster wordt toegevoegd.
Klik hier voor meer informatie.

Nauwkeurig doseren op basis van gewicht:
De Masterflex L/S Computer Compatible digitale aandrijvingen kunnnen in combinatie met het software pakket "Masterflex Linkable Instrument Software" en een balans nauwkeurig op gewicht vloeistoffen doseren. Deze methode biedt een aantal interessante voordelen t.o.v. volumetrisch gekalibreerde doseringen.
Klik hier voor meer informatie.

Doseren op basis van afname van gewicht:
Gelijk aan doseren op basis van gewicht echter registreert de winlin software hier de afname van gewicht. Dit maakt het mogelijk om de juiste hoeveelheid (gram/kg) vloeistof toe voegen aan een reactievat of fermentor. Het voorraadvat waaruit verpompt wordt, bevindt zich dus op de balans. Er kan vanuit maximaal 4 vloeistof containers naar een verzamel vat of fermentor verpompt worden (door gebruik te maken van 4 balansen en 4 pompen).

Vloeistoffen verpompen bij een hoge tegendruk
Met Masterflex High-Pressure slangmateriaal kunt u verpompen bij een werkdruk van 10,2 Bar. Voor de farmacie/biotech is er Pharmed High-Pressure slangmateriaal beschikbaar.
Klik hier voor meer informatie.

Druk geregeld verpompen
Het Cole-Parmer programma biedt een druk monitoring/regel systeem en single-use inline druk sensoren. Dit systeem kan i.c.m. een Masterflex slangenpomp o.a. ingezet worden voor tangential flow filtratie, cross flow filtratie en bioreaktor monitoring.
Klik hier voor meer informatie.