Home
Producten
Toepassing
Werking slangenpompen
Support/Contact
 
 

Onafhankelijkheid is de sleutel om vrij te kunnen beslissen

Suhner     

De start van Metrohm

De geschiedenis van Metrohm begon in 1943.
Bertold Suhner,een Zwitserse ingenieur startte dat jaar in de streek van Herisau-Zwitserland met de constructie van technische toestellen. Hij bleek al gauw een briljante uitvinder te zijn. Zo ontwikkelde hij radio’s, oscilloscopen en teraohmmeters; instrumenten waarmee een extreem hoge elektrische weerstand kan worden gemeten.

Bedrijfsfilosofie:  We zijn onafhankelijk

De filosofie van Bertold Suhner bepaalt vandaag nog steeds de strategie en cultuur binnen onze organisatie. Onafhankelijkheid vormt één van de pijlers van ons beleid. Sinds haar oprichting is Metrohm gegroeid zonder inmenging van extern kapitaal of notering op de aandelenmarkt. Wij kunnen ons dan ook volledig richten op lange termijndoelstellingen waarbij het belang van onze eigen stakeholders: de klanten , de eigen werknemers onze prioriteit is en blijft.
Om de onafhankelijkheid van Metrohm ook naar de toekomst toe verder te verzekeren is Metrohm  sinds 1982 eigendom en onderdeel  van de Metrohm stichting, die er verder voor zorgt dat opbrengsten optimaal worden aangewend om opnieuw te investeren in R&D voor nieuwe beloftevolle projecten.
Wij kiezen duidelijk om de ontwikkelings- en productieactiviteiten van onze eigen producten in eigen huis te houden. Metrohm bezit hiervoor zelf de nodige hoogstaande know-how en technologie en is bereid hierin continu te investeren. Wij worden dan ook aanzien als één van de meest innovatieve organisaties binnen onze sector. Onze klanten weten dit en vertrouwen op onze hoge kwaliteit. Deze hoge kwaliteit wordt bewerkstelligd door een sterk en stabiel team van kwaliteitsvolle medewerkers en experten die kunnen genieten van een optimale werkomgeving met aantrekkelijke werkvoorwaarden.
 

Metrohm Belgium


In 1993 besloot Metrohm om ook in België zijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid naar de toekomst toe verder te verzekeren.
In samenspraak met de directie van Pleuger , de toenmalige verdeler van Metrohm en met de medewerkers van de Metrohm afdeling binnen Pleuger, werd besloten om Metrohm Belgium op te richten.
Vandaag bestaat de verkoops- en serviceploeg van Metrohm Belgium uit 23 medewerkers. Sinds 2006 heeft Metrohm Belgium zijn eigen kantoren aan de Blancefloerlaan te Antwerpen Linkeroever.